SPF

Hva er tørre flekker?

Tørre flekker på huden viser seg ofte som områder hvor huden er grovere. De kan ha tendens til å flasse, og det kan også være rødhet i området. De kan oppstå hvor som helst på kroppen, men er ofte funnet i ansiktet, på hendene og bena

Tørre flekker på huden er et vanlig problem som kan være plagsomt. Det er imidlertid mulig å redusere tørrheten ved å tilføre huden fuktighet og unngå aktiviteter og vaner som kan tørke ut huden.

Grunner til tørre hudflekker

Det kan både være indre og ytre påvirkninger som kan forårsake tørr hud. Det kan omfatte alt fra genetikk til livsstil og de produkter du bruker til å rense huden din med. Her er noen av de mest vanlige årsakene til tørre flekker.

 • Sesongbetinget og midlertidig tørrhet

Hud som føles ru ved berøring, særlig på hænder og føtter, er ofte resultatet av midlertidig tørrhet. Dette oppstår når huden mister for mye fuktighet.

For mange mennesker kan endringer i årstidene øke risikoen for tørrhet, spesielt i de tørre, kalde vintermånedene når temperaturen og luftfuktigheten er lavest.

 • Genetikk
  Du kan også være genetisk anlagt for å ha tørr hud. Hvis noen i familien din har problemer med tørrhet eller har en hudlidelse knyttet til tørrhet, er det større sannsynlighet for at du også vil oppleve det.
 • Kontakt med allergener

Eksponering for et allergen, for eksempel parfyme og visse rengjøringsmidler, kan irritere noen menneskers hud og forårsake ujvenhet og tørre flekker i ansiktet eller på kroppen. Dette kalles ofte for kontaktdermatitt, som kan føre til kløe, rødhet og tørrhet.

 • Livsstil og hudpleierutiner
  Mange daglige vaner kan også påvirke hvordan huden din ser ut og føles. Dette inkluderer for eksempel overdreven rensing og vasking av huden med sterke produkter, eller å ta for lange, varme dusjer. Dette kan faktisk bidra til å fjerne hudens naturlige oljer og føre til tørrhet.
Imagen-1-talones- agrietados- cmo-cuidarlos- y-tratarlos_1


Også dehydrert hud kan forårsake tørrhet som kan vise seg som flekker på kroppen eller i ansiktet.

Hvordan ser tørre hudflekker ut?

Tørre hudflekker kan se forskjellige ut fra person til person. I mange tilfeller vil de være røde, hvite eller brune i fargen, med en matt, flassende overflate.

Fargen på hudflekker kan noen ganger være en indikator på årsaken til hvorfor de oppstår, men det er kun legen din som kan foreta denne vurderingen. Hvis du opplever tørr, flassende hud som sprekker, blør eller er smertefull, er det viktig å oppsøke fastlegen din.

Hvor kan tørre flekker oppstå?

Tørre områder på huden kan dukke opp overalt, både i ansiktet og på kroppen. Plasseringen av tørre områder på huden kan variere. Noen vil ha en tendens til å ha tørre flekker utelukkende i ansiktet og på halsen, noen vil ha det på føttene, mens andre kan oppleve det flere steder på kroppen.

Noen av de vanligste stedene hvor tørre flekker oppstår inkluderer:

 • Ansikt

Ansiktet vårt er eksponert for en rekke påvirkninger. Hver dag utsettes huden i ansiktet for ytre påvirkninger og ulike temperaturer, og derfor har noen en tendens til å få tørre områder. Spesielt i vintermånedene, når kalde temperaturer dominerer og luftfuktigheten er lav, kan huden reagere ved å bli tørr.

Det kan være utfordrende å skjule tørrhet i ansiktet, og mange opplever derfor at det kan være veldig plagsomt.

 • Hender
  Hendene dine er også en del av kroppen som utsettes for ulike faktorer i løpet av dagen, som håndvask, kontakt med kjemikalier og værforhold. Dette er alle faktorer som kan fjerne fuktighet fra huden og føre til tørr hud som føles ru.
 • Føtter

Føttene har en tendens til å få tørr hud og i noen tilfeller også hard hud. Dette skyldes både at de tilbringer mye tid i lukkede sko og at de bærer vekten vår. Det kan utvikle seg hard hud på de mest belastede områdene som under storetåen og hælen.

 • Albuer og knær

Det er ganske vanlig at huden på knærne og albuene kan føles litt grovere. Disse områdene er ofte steder som mange har en tendens til å overse når de påfører fuktighetskrem. For å mykgjøre og fukte huden kan du bruke en rik krem eller salve, for eksempel CeraVe Advanced Repair Ointment, som kan redusere tørrhet.

 • Halsen

Menn som barberer seg regelmessig, kan oppleve at huden på halsen kan bli grovere i teksturen. Det er derfor viktig å beskytte huden mot barberhøvelens blader under barbering og tilføre huden fuktighet etterpå.

Skap en hudpleierutine mot tørre flekker med CeraVe

Hos CeraVe kan du finne produkter utviklet for tørr hud, formulert med en blanding av tre essensielle ceramider som er viktige for hudens evne til å holde på fuktighet.

Produktene våre er skapt for å bevare fuktigheten uten å forstyrre hudens beskyttende barriere. Når du leter etter produkter mot tørre flekker på huden, anbefaler vi å kombinere ceramider med ingredienser som sikrer skånsom eksfoliering av huden, for eksempel salisylsyre og melkesyre.

Når de brukes sammen som en del av daglig hudpleie, kan kombinasjonen av fuktighet og eksfoliering hjelpe med å forbedre utseendet og følelsen av tørre, ru flekker.

Bruk fuktighetskrem daglig

En måte å mykgjøre tørre, ru flekker på er ved å bruke fuktighetsgivende hudpleieprodukter. Vi anbefaler å bruke en fuktighetskrem daglig på ren, litt fuktig hud (etter dusj) for å hjelpe med å låse fuktigheten inne i huden.

Du kan for eksempel velge CeraVe Moisturizing Lotion for tørr og svært tørr hud, som kan brukes både i ansiktet og på kroppen. Denne lotionen hjelper med å styrke hudens beskyttende barriere og opprettholde hudens naturlige fuktighetsnivåer.

Velg produkter som tilbyr mild eksfoliering

Da tørre, ru flekker på huden kan skyldes opphopning av døde hudceller, anbefaler vi at du bruker en mild eksfolierende lotion eller krem.

Du kan med fordel velge produkter som inneholder kjemiske eksfolianter, for eksempel salisylsyre og melkesyre, som hjelper med å forsiktig løse opp døde hudceller fra hudens overflate.

For tørr, ru og nuppet hud på kroppen kan du bruke CeraVe Smoothing Cream, som hjelper med å eksfoliere, jevne ut og mykgjøre huden. Kremen er et parfymefritt hudpleieprodukt som inneholder salisylsyre og melkesyre, som bidrar til å forbedre svært tørr og grov hudtekstur.

Bruk et mildt, ikke-uttørkende renseprodukt

For tørre flekker i ansiktet, anbefaler vi å velge en mild ansiktsrens med fuktighetsgivende ingredienser, som for eksempel ceramider og hyaluronsyre.

CeraVe SA Smoothing Cleanser er formulert med ceramider, hyaluronsyre og salisylsyre for en mild eksfoliering. Den hjelper til med å rense og mykgjøre huden uten å forstyrre hudbarrieren.

Du kan også prøve våre CeraVe Hydrating Cleanser med hyaluronsyre eller CeraVe Foaming Cleanser hvis du har tendens til urenheter.

Bruk en næringsgivende hånd- og fotkrem

Har du tendens til å få tørre flekker på føttene eller hendene, har du muligheten til å finne fuktighetsgivende produkter utviklet spesielt for disse områdene.

For svært tørr hud på føttene kan du prøve vår SA Renewing Foot Cream, som er en eksfolierende og fuktighetsgivende fotkrem.

En nærende håndkrem, som for eksempel CeraVe Reparative Hand Cream, kan hjelpe med å fukte og berolige tørre hender i løpet av dagen, og når du er på farten.

Tørre flekker på huden hos babyer og barn

Også babyer og barn kan ha tørre områder på huden. Det er ganske vanlig at små spedbarn har tørr hud som kan være flassende.

For litt eldre barn kan ytre påvirkninger føre til tendenser til tørr hud og flekker som er preget av mye tørrhet.

Message
Download Chrome