SPF

Mange nyfødte har tendens til tørr eller flassende hud, som er helt naturlig og kan være et resultat av at hudens naturlige produksjon og utskillelse av talg enda ikke har startet.

Hos CeraVe guider vi deg til hvordan du best mulig pleier den tørre huden med de riktige produktene. Med et pleiende produkt kan du møte den sensitive hudens behov, støtte dens beskyttende barriere og holde den fuktet og behagelig.

Hvorfor får babyer tørr hud?  

Nyfødte babyer har ofte tendens til at ha veldig tørr og til og med flassende hud de første dagene etter de har kommet til verden. Det er ganske vanlig og kan blant annet skyldes overgangen fra å ligge i fostervann til å møte den tørre luften utenfor livmoren.

Det er flere årsaker til at babyer kan oppleve tørr hud, og det er viktig å være oppmærksom på hvorfor barnets hud kan bli tørr, slik at du best mulig kan ta hånd om den. Nedenfor finner du informasjon om barnets hud:

Imagen-1-talones- agrietados- cmo-cuidarlos- y-tratarlos_1

Babyers hud er tynnere

Det ytterste laget av huden hos en baby er rundt 30% tynnere enn hos voksne*. Det gjør at spedbarnets hud er mer følsom og tilbøyelig til å miste fukt og dermed bli tørr og kanskje til og med flassende. Det er spesielt rundt anklene, håndleddene og på magen at den tørre huden oppstår, men kan også forekomme på hele kroppen.

Når et barn fødes, er huden ikke nødvendigvis fullt funksjonsdyktig eller strukturelt komplett sammenlignet med huden hos en voksen. Det tar mellom to og fire år for huden å utvikle seg fullstendig og i de første fem årene er de gjenomsnittlige fuktighetsnivåene i huden hos barn lavere enn i huden hos en voksen.


Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1

Babyers hud har en høyere pH-verdi

Huden hos et spedbarn har en høyere pH-verdi enn hos en voksen, hvor hudbarrieren er sur. Dette er noe som hjelper kroppen med å forsvare seg mot ytre påvirkninger.

Spedbarns hud har derimot en høyere pH-værdi, noe som gjør den mer mottakelig for eksterne faktorer. Hudpleieprodukter som er formulert med den riktige pH-verdien for spedbarnets hud, og som inneholder essensielle ceramider, kan styrke hudens barriere og hjelpe med å pleie den tørre huden**.


Slik minimerer du tørr hud hos babyer

Som allerede nevnt er det vanlig at babyer har tørr hud. Derimot så er en underliggende faktor for tørr hud, uansett alder, en svekket hudbarriere. Vi har samlet 3 gode råd til hvordan du kan minimere tørr hud hos babyer:

 • Bad babyen din kun to til tre ganger i uken i vann som ikke er for varmt***.
 • Unngå parfymerte vaske- eller hudpleieprodukter. Bruk i stedet milde produkter som er fri for såpe og andre duftstoffer, og som er formulert med ingredienser som fukter og styrker hudbarrieren.
 • Tørk babyen forsiktig med et håndkle etter bad, og smør deretter barnet inn i en fuktighetsgivende krem for å hjelpe med å holde på fukten****. Velg gjerne en krem som inneholder lipider, da det hjelper med å bevare den beskyttende barrieren.

  Husk dessuten å smøre barnet inn jevnlig med en fuktighetsgivende krem for å holde den tørre huden under kontroll.

Hudpleie til babyer med tørr hud

Det finnes mange forskjellige muligheter du som forelder kan velge mellom for å motvirke tørr hud hos spedbarn. En allsidig metode er dog å styrke og opprettholde hudbarrieren gjennem den rette hudpleierutinen.

Barrieren er det ytterste laget av huden og består av hudceller som holdes sammen av fettmolekyler (lipider). Ceramider hjelper med å skape en barriere som bidrar til å forhindre vanntap, samtidig med at den låser fukt inn i huden.

Derfor kan du med fordel velge hudpleieprodukter som er formulert med pleiende ingredienser som hjelper med å holde huden fuktet, myk og behagelig. Utover ceramider er hyaluronsyre også en effektiv ingrediens i hudpleie, fordi den tilfører huden fukt ved å binde vann til hudens overflate.

Hva er de typiske årsakene til tørr hud?

Uansett alder kan tørr hud være forårsaket av mange forskjellige faktorer. Vi har samlet noen av de hyppigste årsakene til at tørr hud forekommer, som du med fordel kan være oppmerksom på.  

Med den riktige, regelmessige hudpleie, kan du få

Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1

Hva er de typiske årsakene til tørr hud?

Uansett alder kan tørr hud være forårsaket av mange forskjellige faktorer. Vi har samlet noen av de hyppigste årsakene til at tørr hud forekommer, som du med fordel kan være oppmerksom på.

Med den riktige, regelmessige hudpleie, kan du få tørr hud under kontrol.
 • * Stamatas, G., Nikolovski, J., Luedtke, M., Kollias, N. (2010). “Infant Skin Microstructure Assessed In Vivo Differs From Adult Skin in Organization and at the Cellular Level.” Pediatric Dermatology. 27(2).

  ** Schachner, L., Andriessen, A., Benjamin, L., Bree, A., Lechman, P., Pinera-Lllano, A., Kircik, L.. (2020). “A Consensus About the Importance of Ceramide Containing Skincare for Normal and Sensitive Skin Conditions in Neonates and Infants.” Journal of Drugs in Dermatology 19 (8), 769-773.

  *** https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/care/newborn-bathing#:~:text=However%2C%20it%20can%20also%20be,cleaned%20during%20each%20diaper%20change.

  **** Telofski, L., Morello, .A, Mack Correa, M., Stamatas, G.. (2012). The Infant Skin Barrier: Can We Preserve, Protect, and Enhance the Barrier? Dermatology Research and Practice. 198789.

Message
Download Chrome