SPF
Banner image

Mange mennesker opplever at huden kan tørke ut i perioder, ofte mer i vinterhalvåret når temperaturen og luftfuktigheten faller. Tørr hud kan være forårsaket av både interne og eksterne faktorer. Dette kan for eksempel være UV-stråling, temperaturforandringer, aldring eller hormonelle forandringer.

Med riktig hudpleie som passer til din hud, kan du styrke hudens barriere og få kontroll over tørr hud.

Hva kjennetegner tørr hud?

Tørr hud er en vanlig hudtilstand som ofte viser seg på hender, føtter og i ansiktet, men den kan også forekomme over alt på kroppen.

Tørr hud er et lett gjenkjennelig hudproblem som kan kjennetegnes av at huden ser matt ut og føles grov ved berøring. Dette kan skyldes mangel på naturlige oljer i huden.

I noen tilfeller kan huden flasse, klø, vise en tendens til rødhet og virke irritert. I ansiktet oppleves tørr hud vanligvis som at huden føles stram og nærmest "for liten" for ansiktet.

Når huden blir tørr, skyldes det at det naturlige innholdet av vann i huden fordamper. Dette skjer som et resultat av at overhudens fettinnhold er svekket. Hverdagslige handlinger som hyppig håndvask eller varme bad kan i ytterligere tørke ut huden.

Hvorfor får man tørr hud?

Det er flere årsaker til at huden kan tørke ut. Dette kan skyldes både interne og eksterne faktorer som påvirker huden.

Eksterne påvirkninger

  • UV-stråling: Sollys er en stressfaktor for huden og kan ha en uttørkende effekt.
  • Vann: Selv om det høres paradoksalt ut, kan for mye vann faktisk tørke ut huden og fjerne fett og fuktighet. Dette er en av de mest vanlige årsakene til tørr hud.
  • Ekstreme temperaturer: Både ekstrem varme og ekstrem kulde kan være stressende for huden. Når det er varmt, øker svetteproduksjonen, og huden mister mer væske. Er det derimot veldig kaldt kan kulden få talgkjertlene og blodkarene til å innsnevres, noe som kan begrense tilførselen av blod og næringsstoffer til huden. Selv lav luftfuktighet, for eksempel på grunn av tørr luft, kan føre til tap av fuktighet i huden.

  • Hudpleierutine: Selv tørr og sensitiv hud bør renses regelmessig - men vi anbefaler alltid at du velger hudpleieprodukter som passer til din hudtype og hudens spesifikke behov.
  • Usunn livsstil: En sterk hudbarriere trenger væske og næringsstoffer. Hvis du spiser ensidig og vitaminfattig vil det kunne ses på huden din. Alkoholforbruk og røyking kan også påvirke huden.

Interne påvirkninger

  • Aldring: Aldersrelatert tørrhet vil med tiden påvirke alle mennesker. Over tid reduseres hudens evne til å holde på fuktighet, og huden kan derfor bli tørr.
  • Hormonelle endringer: Tørr hud kan også være forårsaket av hormonelle endringer. Mens hormonelle endringer i puberteten vanligvis fører til fet hud og urenheter, kan svingninger senere i livet forårsake det motsatte. Tørr hud etter graviditet eller i overgangsalderen er derfor ikke uvanlig.
  • Psykologiske årsaker: Også vår mentale helse påvirker huden og dens tilstand. Hvis vi opplever perioder i livet med stress eller depresjon kan det i noen tilfeller sees på huden.

Hudpleie for tørr hud

Utover de ytre og indre påvirkningene på huden, har hudpleieproduktene våre også en rolle å spille. Hvis du ønsker å bekjempe tørr hud, er det noen ingredienser som er ekstra gode å se etter når du skal finne den optimale hudpleie.

Hos CeraVe har vi spesialisert oss på å utvikle fuktighetsgivende hudpleieprodukter. Alle er formulert med ingredienser som for eksempel ceramider, som er viktige for en velfungerende hudbarriere.

Uten ceramider kan hudbarrieren bli svekket, noe som kan føre til tørr hud. De tre essensielle ceramidene i CeraVes produkter styrker hudens egen beskyttende barriere og forbedrer hudens fuktighetsegenskaper.

1. Pleiende ansiktsrens

Det første trinnet i en fuktighetsgivende hudpleierutine mot tørr hud er en mild ansiktsrens som renser, fukter og beroliger huden. For deg med tørr til meget tørr hud, anbefaler vi vår fuktighetsgivende skummende oljerens, Hydrating Foaming Oil Cleanser.

Denne rensen er formulert med squalane olje og triglyserid som beroliger og renser huden skånsomt, uten å tilstoppe porene. Denne rensen kan brukes både på kroppen og i ansiktet.2. Fuktighetsgivende ansiktskrem

Etter rens kan du bruke en ansiktskrem. Vi anbefaler vår Facial Moisturising Lotion, som er en silkemyk og fuktighetsgivende krem med hyaluronsyre.

Denne kremen hjelper til med å styrke hudens beskyttende barriere med en unik kombinasjon av 3 essensielle ceramider. Den inneholder også hyaluronsyre som tilfører huden fuktighet i opptil 24 timer.

Kremen er uten parfyme og egner seg godt for deg med tørr til veldig tørr hud.
Produkter du kanskje vil like

Hos CeraVe finner du et bredt utvalg av hudpleieprodukter som er velegnet for tørr hud. Utforsk vårt sortiment og finn den perfekte tillegg til din hudpleierutine.

Message
Download Chrome