SPF
SPF banner

Oversikt

Å følge en hudpleierutine er en god måte å oppnå en hud som både føles og ser sunn ut. Mange er imidlertid ikke klar over at det kan ha betydning i hvilken rekkefølge man påfører hudpleieproduktene sine. Ved å bruke hudpleieproduktene dine riktig kan du optimalisere effekten av dem. I denne guiden fokuserer vi på hvordan du påfører ansiktskrem og solbeskyttelse riktig. Disse to produktene har ofte en liknende konsistens og utseende, noe som kan gjøre det vanskelig å vite i hvilken rekkefølge de skal påføres. Les videre for å få oversikt over i hvilken rekkefølge du skal påføre ansiktskrem og solbeskyttelse.

Fakta om påføring av ansiktskrem og solbeskyttelse:

  • Vi anbefaler at du bruker både solbeskyttelse og en fuktighetsgivende ansiktskrem i din daglige hudpleierutine.
  • Vanligvis bør du påføre ansiktskremen som det siste trinnet i hudpleierutinen din om morgenen. Hvis du bruker solbeskyttelse i rutinen din, skal solkremen være det siste trinnet.
  • Når det gjelder solbeskyttelse, bør en produkt med SPF påføres minst annenhver time.
  • En måte å forenkle morgenrutinen din på er å bruke en ansiktskrem med bredspektret SPF 30 eller høyere, som for eksempel CeraVes Facial Moisturising Lotion SPF 50 eller SPF 30.
  • Hvis du bruker sminke, bør du påføre sminken sist i ansiktsrutinen.

Hvilken funksjon har en fuktighetsgivende ansiktskrem og solbeskyttelse?

Før vi går dypere inn i ansiktskremer og solbeskyttelse, la oss ta opp noen vanlige spørsmål når det gjelder dette området.

Hva er formålet med en fuktighetsgivende ansiktskrem?

Ved å bruke en fuktighetsgivende ansiktskrem regelmessig kan du oppnå en mer sunn og fuktet hud. Noen fuktighetsgivende ansiktskremer er også formulert med spesielle ingredienser som kan hjelpe med å håndtere spesifikke hudproblemer som fine linjer, rynker og ujevn hudtone.


Hvorfor er solbeskyttelse så viktig?

Selv om mange solbeskyttelsesprodukter har fuktighetsgivende fordeler, er ikke det deres primære funksjon. Først og fremst hjelper solbeskyttelsesprodukter med å beskytte huden din mot de skadelige effektene av solens UV-stråler.


Det finnes to typer solbeskyttelse: kjemisk og fysisk beskyttelse. Kjemiske solfiltre absorberer solens stråler før de kan skade huden (som en svamp), og fysiske solfiltre leder UV-strålene bort fra huden (som et skjold).1


CeraVe-tips: Når du velger et solbeskyttelsesprodukt, bør du se etter bredspektret formuleringer (som betyr at de hjelper til med å beskytte mot både UVA- og UVB-stråler) med en SPF på 30 eller høyere. Ved intens eller langvarig solpåvirkning bør solkrem brukes og påføres ofte.


Trenger jeg å bruke både ansiktskrem og solbeskyttelse?

Hvert enkelt produkt spiller en unik rolle i din daglige hudpleierutine. Det handler om å finne de riktige produktene for din hudtype og dine personlige preferanser. Hvis du for eksempel har fet hud og bekymrer deg for tilstoppede porer, kan du lete etter ansiktskremer eller solbeskyttelse som er ikke-komedogene - noe som betyr at produktet ikke tetter porene dine. Det viktige er at du i et av trinnene bruker en solbeskyttelse med middels til høy solbeskyttelsesfaktor (SPF 50 eller høyere). Hvis du foretrekker å forenkle den daglige rutinen din ved å kombinere disse to hudpleietrinnene i ett, kan du bruke en ansiktskrem som inneholder solbeskyttelse.

Hva skal jeg begynne med? Solbeskyttelse eller ansiktskrem?

Generelt sett bør du påføre solbeskyttelse som det siste trinnet i hudpleierutinen din om morgenen - etter at ansiktskremen din er absorbert helt. Om kvelden kan du hoppe over solbeskyttelsen og heller påføre en nattkrem uten SPF som det siste trinnet i hudpleierutinen din.


Hver ansiktskrem og solbeskyttelsesprodukt har sine egne instruksjoner, så det er viktig å lese etiketten nøye og følge beskrivelsen. Og husk: solbeskyttelse alene er ikke nok til å beskytte huden mot de skadelige effektene av solen. Det er viktig å ta ekstra beskyttelsestiltak, som å påføre solbeskyttelse minst annenhver time i løpet av dagen (og etter bading eller svetting). Å være i skyggen når solen er sterkest, og å bruke beskyttende klær samt hatt og solbriller, er alle gode måter å beskytte seg mot solen.2


Skal jeg påføre solbeskyttelse eller ansiktskrem før sminke?

Hvis du bruker sminke, er det best å påføre den etter ansiktskremen og solbeskyttelsen. Når du har påført ansiktskremen og solbeskyttelsen (eller ansiktskrem med SPF), bør du vente noen minutter slik at huden får tørke før du påfører sminke. Hvis du begynner sminkerutinen din før solbeskyttelsen er absorbert helt, kan det påvirke effekten av solbeskyttelsen.


Kan jeg blande ansiktskremen min med solbeskyttelsen?

Ansiktskrem og solbeskyttelse bør påføres separat i henhold til instruksjonene på emballasjen, men hvis du foretrekker en hybridformel som kombinerer begge disse hudpleietrinnene i ett, kan du velge en ansiktskrem som inneholder solbeskyttelse. Det er en praktisk måte å forenkle hudpleierutinen din på samtidig som du gir huden din den omsorgen den fortjener. Sørg bare for at ansiktskremen med solbeskyttelse har en SPF på 30 eller høyere og inneholder bredspektret beskyttelse. Akkurat som vanlig ansiktsbeskyttelse bør en ansiktskrem med SPF påføres minst annenhver time for å gi tilstrekkelig solbeskyttelse. 3


To CeraVe ansiktskremer med solbeskyttelse SPF 30 og SPF 50

CeraVe tilbyr to fuktighetsgivende ansiktskremer med solbeskyttelse, en med SPF 30 og en med SPF 50. Begge inneholder tre essensielle ceramider som hjelper til med å styrke hudens beskyttende barriere og redusere fuktighetstap. Les mer om de to forskjellige produktene nedenfor.


Passer for alle hudtyper: CeraVe AM Facial Moisturising Lotion med solbeskyttelse SPF 30 eller SPF 50

Hvis du er interessert i å prøve en ansiktskrem med solbeskyttelse, men ikke vet hvor du skal begynne, anbefaler vi at du starter med vår Facial Moisturising Lotion SPF 50. Dette allsidige produktet er utviklet for alle hudtyper. I ett trinn tilfører den fuktighet og hjelper til med å beskytte huden din mot UV-stråler. Den inneholder både fysiske og kjemiske bredspektrede solfiltre med SPF 30 eller SPF 50, tre essensielle ceramider og hyaluronsyre. Akkurat som alle CeraVe-produkter er den utviklet i samarbeid med dermatologer. I tillegg er den parfymefri og allergitestet. Vår AM Facial Moisturising Lotion SPF 30 eller SPF 50 er enkel å påføre og gir en klar finish når den tørker, noe som gjør den egnet for ulike hudtyper og hudtoner.

    1. “Solkräm - så väljer du rätt" Capio, 2024
    2. ”Solråd” - Strålsäkerhetsmyndigheten, 2024
Message
Download Chrome