SPF
Banner image

ANSIKTSRENS ER ET VIKTIG TRINN I DIN RUTINE

Når det kommer til ansiktspleie, er det mange som i større grad prioriterer den rette kremen, serumet eller ansiktsbehandlingen, mens det er få som innser hvor viktig den rette ansiktsrens er for hudens pleie og velvære.

Du kan spørre hvilken som helst dermatolog, og de vil fortelle deg at måten du renser ansiktet ditt på og produktene du bruker, kan utgjøre en stor forskjell for huden din.

FAKTA OM ANSIKTSRENS

  • Ansiktsrens er med på å opprettholde balansen i huden og styrke hudens forsvar.
  • Daglig ansiktsrens fjerner døde hudceller, overskudd av talg og reduserer urenheter.
  • Det er en fordel hvis renseproduktene dine har samme pH-verdi som huden din har naturlig (rundt 5,5).

Hvorfor er ansiktsrens viktig?

I tillegg til å holde huden ren, hjelper ansiktsrens også med å forberede huden for påfølgende hudpleieprodukter. Ved å rense huden blir den forberedt, og eventuelle barrierer som kan hindre produktene i å trenge inn i huden, fjernes.

Til slutt kan ansiktsrens også hjelpe med å opprettholde en sunn hudbarriere, noe som er avgjørende for å beskytte huden mot ytre påvirkninger som UV-stråler, bakterier og frie radikaler.

Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1

Hva utgjør en pleiende renserutine?

I samarbeid med dermatologer undersøkte vi i 2021 mer enn 10 000 kvinners renserutiner. Dette gjorde vi for å tilegne oss en dypere forståelse for hvilke preferanser og vaner som finnes blant forbrukerne. Undersøkelsen var basert på et spørreskjema med svar fra kvinner fra 23 land*.

Undersøkelsen avdekket flere tendenser innen ansiktsrens som, til tross for gode intensjoner, kan risikere å gjøre huden sårbar og sensitiv.

Vi deler her våre innsikter med deg, og hvordan du best mulig kan pleie huden din med en næringsgivende renserutine fra et dermatologisk synspunkt.

Vanntemperaturen er ikke likegyldig

Først og fremst er det viktig å være oppmerksom på temperaturen på vannet du bruker til å rense ansiktet ditt med.

Undersøkelsen viste nemlig at 69% renser ansiktet med varmt vann. Tallet er faktisk høyere for kvinner fra de nordiske landene, hvor det er opp mot 83% som bruker varmt vann til å rense ansiktet.

Dermatologer anbefaler at du bruker lunkent vann som ikke er for varmt. Hvis du bruker varmt vann risikerer du å tørke ut huden, noe som kan føre til sensitiv hud ettersom hudens naturlige barriere brytes ned.

Bruk renseprodukter med en balansert pH-verdi

Når det kommer til valg av renseprodukt, kan du med fordel se etter produkter som har en balansert pH-verdi. Huden vår er er lett sur fra naturens side, og den trives derfor best med produkter som har en pH-verdi på 5,5.

Hudens sure pH-verdi skyldes en syrekappe som finnes på hudens overflate. Det er denne som fungerer som den beskyttende barrieren.

Undersøkelsen viste at 67% av de som ble spurt ikke tenkte på ansiktsrensens pH-verdi. Dette tallet var på 77% for kvinner fra de nordiske landene. Det er essensielt å velge et produkt som har den rette pH-verdien hvis du vil unngå å tørke ut huden.

Det er ikke nok å vaske ansiktet med vann

Undersøkelsen viste også en annen interessant innsikt, nemlig at mange kvinner utelukkende bruker vann til å rense ansiktet sitt. Hele 42% av de spurte kvinnene bruker kun vann når de renser huden sin.

Men for å hjelpe med å opprettholde hudens naturlige fuktighetsnivå, anbefales det av dermatologer at du bruker et renseprodukt. Disse inneholder viktige ingredienser for huden som reduserer fuktighetstap.

Vann har en pH-verdi på ca. 7 og er derfor mer basisk enn hudens naturlige pH-verdi. Hudens naturlige barriere og balanse kan derfor påvirkes hvis du kun bruker vann til å rense ansiktet ditt.

Velg en mild ansiktsrens til hudpleierutinen din

Du kjenner kanskje følelsen av at huden kan føles tørr og stram etter du har renset ansiktet ditt?

Det kunne 31% av de spurte kvinnene kjenne seg igjen i. Tallet for kvinner i Norden lå litt høyere enn gjennomsnittet, da 37% opplevde den stramme følelsen i huden og en tendens til tørrhet umiddelbart etter ansiktsrens.

Hvis du opplever at huden føles 'for liten' etter rens, kan det skyldes at du bruker et renseprodukt som er for hard mot huden din. Hvis det er tilfelle fjerner produktet nemlig de naturlige oljene fra huden Dette er noe som gjør at den naturlige fuktighetsbarrieren svekkes.

Finn en ansiktsrens som styrker hudens naturlige barriere

Avslutningsvis viste undersøkelsen at 30% av deltagerne ikke trodde at en ansiktsrens kan hjelpe med å styrke hudens naturlige barriere. Igjen viste det seg at de nordiske kvinnene lå høyere enn gjennomsnittet. Hele 47% mener at en ansiktsrens ikke kan hjelpe med å gjenopprette hudbarrieren.

En god ansiktsrens skal nemlig ikke bare fjerne urenheter fra hudens overflate, den skal også inneholde pleiende ingredienser som hjelper huden med å opprettholde sin beskyttende barriere.

Oppdag renseprodukter fra CeraVe

En renserutine kan gjøre en synlig forskjell for hudens utseende og egenskaper. Det er viktig å velge dine renseprodukter med omhu, slik at du hjelper huden med å opprettholde sin naturlige barriere.

Hos CeraVe finner du et bredt utvalg av renseprodukter for alle hudtyper. Alle våre produkter inneholder tre essensielle ceramider som kan hjelpe med å pleie huden og styrke dens naturlige barriere.

Vi har samlet våre milde renseprodukter for huden i en artikkel, slik at du enkelt kan få en oversikt over utvalget og finne den rette rensen for deg og hudens behov.

* Kilde: Global Survey utarbeidet i April-Mai 2021 af IPSOS blandt 10.100 respondenter i 23 land

Message
Download Chrome