SPF

OVERSIKT

Sollys er herlig og gir anledning til å oppholde seg utendørs - spesielt om våren, når solstrålene er velkomne etter mange måneder med kulde. Det er imidlertid viktig at du beskytter huden din mot de skadelige UV-strålene. De kan forårsake solskader og tidlig aldring.

En dagkrem med solfaktor gjør det mulig å både pleie og beskytte huden med ett og samme produkt. Hos CeraVe har vi samlet noen av de tingene du bør være oppmerksom på når du skal velge en ansiktskrem med solfaktor.

FAKTA OM ANSIKTSKREM MED SOLFAKTOR (SPF)

  • En ansiktskrem med SPF er et hybridt hudpleieprodukt som både fukter huden og beskytter den mot solens UV-stråler.
  • Ikke alle ansiktskremer med SPF er like. Det finnes en rekke ulike formler tilpasset ulike hudtyper, hudproblemer, hudtoner og livsstiler
  • Det er ikke tilstrekkelig å kun bruke ansiktskremer med SPF for å beskytte huden fullstendig mot solens UV-stråler.

Hva er en ansiktskrem med solfaktor (SPF)?

En ansiktskrem med solfaktor er et effektivt produkt som kombinerer fordelene fra en god, nærende dagkrem sammen med UV-beskyttelse. Resultatet er en allsidig formel som passer perfekt inn i din daglige hudpleierutine om morgenen.

Ansiktskremer med solfaktor finnes i ulike versjoner som passer til alle hudtyper. De varierer typisk i graden av UV-beskyttelse samt i sammensetningen av ingredienser. Derfor finner du ulike ansiktskremer som kan møte ulike hudproblemer.

daglig hudvard moisturize daglig hudvard moisturize daglig hudvard moisturize

Slik velger du den riktige ansiktskremen med SPF

Når du velger en dagkrem med SPF, er det viktig å finne den som passer til deg og din hud. Det er mange faktorer som spiller inn, men det er en god idé å være oppmerksom på solbeskyttelsesfaktoren, solfilterne og hudpleiefordelene.

Her er noen av de viktigste elementene du bør vurdere når du skal velge ansiktskrem med solfaktor:

Solbeskyttelsesfaktor

Når du skal finne en ansiktskrem som passer til dine behov, er det en god idé å vurdere hvilken solbeskyttelsesfaktor du trenger. Valget kan avhenge av ulike faktorer, men du bør vurdere dine behov basert på din hudtype (for eksempel, om du har veldig lys eller mørk hud), UV-indeksen i ditt miljø, og hvor mye tid du tilbringer utendørs i solen.

Bruk av en dagkrem med SPF30 eller SPF50 vil i de fleste tilfeller være tilstrekkelig for å beskytte huden din mot solens UV-stråler i de mørkere vintermånedene, når solen ikke er så sterk. Men i månedene om våren og sommeren, når solen er sterkest, anbefales det å bruke og påføre solkrem hver 2. time i tillegg til din ansiktskrem med SPF.

Solfiltre

I tillegg til SPF-indeksen, bør du også være oppmerksom på om produktet inneholder bredspektrede solfiltre. Denne informasjonen finner du vanligvis ved å lese produktetiketten nøye.

Det er to hovedtyper av UV-stråler som kan forårsake solskader, nemlig UVA- og UVB-stråler. Hvis en dagkrem med solfaktor er formulert med et bredspektret solfilter, hjelper det med å beskytte huden din mot begge typer UV-stråler.

Fuktighetsgivende ingredienser

Når du ser på produktetiketten, kan det være lurt å også se på produktets fuktighetsgivende egenskaper. Det finnes flere ingredienser som bidrar til å tilføre huden fuktighet, men en av de mest effektive og brukte ingrediensene er hyaluronsyre.

Hyaluronsyre er et sukkermolekyl og er spesielt kjent for sin evne til å tilføre og holde på fuktighet i huden. Molekylet kan sammenlignes med en svamp, da det kan holde på opptil 1000 ganger sin egen vekt i vann.

Hudpleiemessige fordeler

Utover solfaktor og -filtre, er det også verdt å se på hvilke hudpleiemessige fordeler ansiktskremen har. Du kan med fordel velge et produkt som styrker hudens naturlige beskyttende barriere.

Hudbarrieren er hudens eget naturlige forsvar som beskytter oss mot eksterne faktorer som UV-stråler, forurensning og ulike mikroorganismer. Den dannes blant annet av ceramider, som hjelper med å holde på fuktighet og hindre skadelige elementer å trenge inn - en ingrediens som finnes i alle produkter fra CeraVe.

Når vi ser på ingredienslisten, kan du også velge en dagkrem med SPF som er "ikke-komedogen", noe som betyr at den er formulert på en måte som ikke tetter porene i huden. Dette er spesielt viktig for personer som opplever fet hud med tendens til akne.

Sist men ikke minst, kan du og din hud dra nytte av å velge produkter som er formulert uten parfyme.

Ansiktskremer med solfaktor fra CeraVe

Hos CeraVe har vi utviklet to ansiktskremer med solfaktor som tilbyr de nevnte fordelene. Opplev Facial Moisturising Lotion SPF30 og Facial Moisturising Lotion SPF50, som begge er formulert med bredspektrede solfiltre og enten medium eller høy SPF.

De inneholder blant annet hyaluronsyre, niacinamid og ceramider, som alle hjelper til med å fukte, berolige og styrke hudbarrieren. I tillegg er begge produktene ikke-komedogene og uten parfyme, noe som gjør dem velegnet for de fleste hudtyper.

Alle produktene fra CeraVe er utviklet i samarbeid med dermatologer. Du kan kjøpe produktene online gjennom våre e-handelspartnere eller på ditt lokale apotek.

For personlig veiledning om hvilke produkter som passer best til dine behov, anbefaler vi at du kontakter ditt lokale apotek eller en dermatolog.

daglig hudvard moisturize daglig hudvard moisturize daglig hudvard moisturize

Produkter du kanskje vil like

Hos CeraVe finner du et bredt utvalg av nærende hudpleieprodukter som passer til de fleste hudtyper. Enten du leter etter en ansiktskrem med solfaktor, en rik bodylotion eller en ansiktsrens, så finner du det hos oss.

Utforsk vårt sortiment og finn den helt perfekte tilskuddet til din hudpleierutine.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor skal jeg bruke en ansiktskrem med SPF?

Huden er kroppens største organ, og det er derfor en god idé å pleie og beskytte den med gode og nærende produkter. En måte du kan beskytte huden din på, er ved å bruke solfaktor daglig.

Sammenlignet med en vanlig ansiktskrem, tilfører en ansiktskrem med solfaktor ikke bare fuktighet til huden, den gir også bredspektret beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler.

Bør man bruke en ansiktskrem med SPF hver dag?

Å beskytte huden mot solens UV-stråler året rundt krever en jevn daglig hudpleierutine.

En ansiktskrem med solfaktor (SPF) bør påføres hver morgen som en del av hudpleierutinen din - 365 dager i året - selv i de mørke månedene, og når det er overskyet eller regnfullt.

Dette skyldes at solens stråler kan trenge gjennom skyene samt glassoverflater, for eksempel når du kjører eller sitter nær et vindu.

Hvordan påfører man en ansiktskrem med SPF?

Solbeskyttelsesprodukter kan ha ulike påføringsanvisninger, så det er viktig å lese produktetiketten grundig og påføre produktet slik det er angitt.

Vanligvis anbefales det å påføre en rikelig mengde som dekker alle områder i ansiktet som trenger fuktighet og solbeskyttelse.

Ansiktskremer med solfaktor (SPF) som Facial Moisturising Lotion SPF30 og Facial Moisturising Lotion SPF50 fra CeraVe skal påføres i rikelige mengder på ansikt og hals som siste trinn i din daglige hudpleierutine om morgenen.

Uansett hvilket hudpleieprodukt du kjøper, anbefaler vi at du alltid leser emballasjen grundig og følger anvisningene for det spesifikke produktet. Hvis du er usikker, kan du kontakte ditt lokale apotek eller en dermatolog (hudlege).

Kan ansiktskremer med SPF gå ut på dato?

De fleste ansiktskremer med SPF har et "krukkesymbol" sammen med et tall, etterfulgt av bokstaven M (for eksempel 12M for 12 måneder). Dette symbolet står for "periode etter åpning" (PAO), som angir den tiden innenfor hvilken produktet bør brukes etter at det er åpnet, forutsatt at det er blitt oppbevart under passende forhold.

Noen ansiktskremer med solfaktor (SPF) vil også, eller i tillegg, ha en utløpsdato trykt på. Produkter med en utløpsdato bør ikke brukes etter denne datoen, selv om utløpsdatoen kommer før PAO.

Utløpsdatoen for CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF30 og Facial Moisturising Lotion SPF50 er trykt på produktet, og "periode etter åpning" (PAO) er 12 måneder.

Er dagkrem med solfaktor tilstrekkelig til daglig solbeskyttelse?

Dagkremer med solfaktor (SPF) kan brukes til daglig solbeskyttelse. Effektiviteten avhenger av om du påfører den korrekt og bruker tilstrekkelig mengde til å dekke alle områder som trenger beskyttelse.

Det er også viktig å huske at ikke alle dagkremer med SPF er like, og noen kan gi mer beskyttelse enn andre. Derfor anbefaler vi å velge en ansiktskrem med bredspektret SPF30 eller høyere for å oppnå tilstrekkelig solbeskyttelse.

En dagkrem med SPF kan ikke erstatte bruken av vanlig solkrem. Hvis du blir eksponert for solen over lengre tid eller er i et miljø med høy UV-indeks, bør du derfor supplere med solkrem.

Message
Download Chrome