SPF

HVA ER CERAMIDER?

Ceramider kalles også for lipider og er fettsyrer som finnes naturlig i huden. De spiller en viktig rolle for hudens beskyttende barriere, da de fungerer til å binde cellene sammen og sikre at hudbarrieren er intakt.


Hvis ceramidnivået i huden faller, blir hudbarrieren svekket, og huden risikerer derfor lettere å bli tørr og mindre motstandsdyktig mot bakterier, organismer og forurensning. For å styrke hudbarrieren kan det derfor være verdt å integrere ingrediensen i din hudpleie.

FAKTA OM CERAMIDER

  • Cermider er lipider
  • Ceramider finnes naturlig i huden
  • Ceramider er en viktig byggesten i hudens beskyttende barriere
  • Ceramidene i CeraVe styrker hudbarrieren og fukter langvarig

Hvordan fungerer ceramider?

Ceramider er en del av hudens lipidstruktur mellom cellene i hudbarrieren som danner et beskyttende skjold mot ytre påvirkninger på kroppen. Samtidig hjelper de huden med å sikre at vann og fuktighet ikke fordamper fra huden, og at skadelige bakterier eller partikler holdes ute.

Hvis huden mangler ceramider, kan det føre til en svekket hudbarriere, som kan gi irritert og tørr hud.

Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1

Hva kan påvirke ceramidnivået i huden?

Det er flere årsaker til at ceramidnivået i huden kan være lavt.

Ettersom vi blir eldre, vil en del av ceramidene i huden vår reduseres. Dette er en helt naturlig prosess som vi kan ta hensyn til i vår hudpleierutine.

Ceramidnivået kan også påvirkes av produktene vi bruker og måten vi behandler huden på. En hard eksfoliering og overdreven eksponering for solen fjerner viktige fettstoffer i huden, og kan derfor skade hudens barriere. Dette kan gjøre huden mer utsatt for mikroorganismer som huden skal beskytte kroppen mot.

Ceramider styrker hudens barriere

Hvis du ønsker å styrke hudbarrieren din, kan du med fordel velge å bruke hudpleieprodukter som inneholder ingrediensen.

Hudpleie med ceramider kan brukes av nesten alle hudtyper, fra den sensitive til den oljete og tørre. Ofte er tørr og sensitiv hud et tegn på at hudbarrieren din er svekket. Det er nemlig vanskelig for huden å holde på fuktigheten og beskytte seg mot ytre påvirkninger. Når det er tilfellet, vil huden begynne å reagere, noe som kan vise seg gjennom irritasjon, tendens til rødhet og ved tørrhet.

Hos CeraVe inneholder alle våre produkter ceramider. Ved å integrere ceramider i din hudpleierutine kan du hjelpe huden med å gjenopprette sin naturlige barriere og gjøre den mer smidig og myk.

Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1

Gjenopprett hudens fuktnivå med ceramider og hyaluronsyre

Når du tilfører ceramider med et hudpleieprodukt som CeraVe, kan du kompensere for hudens manglende ceramider, og samtidig hjelpe med å opprettholde hudens fuktnivå. I en del av CeraVes fuktighetsgivende hudpleie finner du enda en ingrediens som kan sørge for at huden din blir mettet med fukt; nemlig hyaluronsyre.

Hyaluronsyre har evnen til å binde fukt i huden og kan binde opptil 100 ganger sin egen vekt i vann. Hvis du har en tendens til tørr hud, anbefaler vi å inkludere produkter med hyaluronsyre, slik at du kan øke væskenivået i huden din.

Vår Moisturising Cream inneholder både den fuktighetsgivende hyaluronsyren og tre essensielle ceramider, som sammen kan hjelpe med å opprettholde fukten i huden og styrke den naturlige hudbarrieren.

Studier har vist at kremen hjelper med å redusere tørr hud umiddelbart etter første påføring, og tilfører huden fuktighet i opptil 48 timer.

Message
Download Chrome