SPF

Mange har opplevd å ha tørre hender, føtter eller områder i ansiktet og på kroppen, som tørker ut. Vanligvis er det en tilstand som oppstår i perioder, men noen kan også oppleve at den er vedvarende.

Hos CeraVe guider vi deg til pleie av tørr hud på forskjellige deler av kroppen. Med produkter som er formulert med pleiende ingredienser, kan du møte hudens behov, støtte hudbarrieren og holde den fuktet – hele året rundt.

Hvem får tørr hud?

Alle mennesker har risiko for at huden tørker ut. Tørrhet på forskjellige deler av kroppen er vanlig og kan være et resultat av at huden utsettes for ytre påvirkninger. Likevel har noen grupper av mennesker større risiko for å oppleve tørr hud enn andre. Vi har listet opp noen av dem nedenfor:

  • Personer som er aldrende eller eldre. Hudens naturlige produksjon av sebum reduseres med alderen, og nivåene kan falle betydelig etter 40-årsalderen. Derfor er det mange i denne alderen og eldre som opplever tørr hud*.
  • Personer som bor i kaldere og tørre klima. Temperatur og luftfuktighet spiller en stor rolle i forhold til hudens fuktighet. Den tørre luften og de lave temperaturene, som typisk kjennetegner Norden, kan føre til at flere opplever tørr hud på forskjellige deler av kroppen.
  • Personer som jobber i et yrke hvor hendene ofte kommer i kontakt med vann eller kjemikalier. Dette gjelder for eksempel kokker, frisører, renholdsarbeidere, sykepleiere, bygningsarbeidere osv.

Verdt å vite om tørre områder på kroppen

Tørr hud er ofte et midlertidig problem, men det kan også være en vedvarende tilstand. Selv om symptomene på tørr hud kan variere, er vanlige tegn kløende, rød, sprukket, flassende, ru eller stram hud*.

Spesielt tørr hud på føttene, hendene eller i ansiktet oppstår som et resultat av at huden er mer eksponert og dermed utsatt. Med de riktige produktene, kan du fukte huden og lindre de ubehagene som kan oppstå.

Slik pleier du tørr hud på deler av kroppen

Vi har samlet en rekke gode råd og inspirasjon til hudpleie som kan hjelpe med å pleie tørr hud på forskjellige deler av kroppen. Hvis symptomene vedvarer og du ikke kan identifisere årsaken til din tørre hud, bør du søke hjelp fra en dermatolog.

Tørr hud i ansiktet

For å opprettholde en sunn hudbarriere er det viktig å vaske ansiktet både morgen og kveld. Unngå imidlertid å bruke såper og rengjøringsprodukter som inneholder harde ingredienser, da de kan redusere hudens fuktighetsnivå og tørke ut huden.

Velg gjerne et fuktighetsgivende renseprodukt som effektivt fjerner smuss, sminke og andre urenheter, samtidig som det bevarer hudens naturlige beskyttelsesfunksjon. CeraVes renseprodukter er designet med dette i tankene og inneholder tre essensielle ceramider som hjelper med å styrke hudens barriere, samt hyaluronsyre for å opprettholde hudens naturlige fuktighetsnivå.

Etter ansiktsrens anbefales det å påføre et fuktighetsgivende serum, som for eksempel vårt Hydrating Hyaluronic Acid Serum for å binde fuktighet til hudens overflate, mykgjøre den og jevne ut overflaten. Avslutt hudpleierutinen din med en fuktighetsgivende ansiktskrem. Vi anbefaler vår Facial Moisturising Cream AM SPF30 dagkrem, som inneholder både ceramider og hyaluronsyre, og bredspektret solbeskyttelse.

Håndkrem til tørre hender

Tørr hud på hendene kan skyldes flere forskjellige faktorer. For eksempel kan eventuelle allergener, ytre påvirkninger som vind og vær, hyppig håndvask og andre vanlige dagligdagse aktiviteter påvirke hudens fuktighetsnivå**.

En måte du kan beskytte huden mot disse påvirkningene, gjenopprette fuktighetsbalansen og styrke hudens barriere på, er ved å bruke en fuktighetsgivende håndkrem jevnlig.

Prøv CeraVes Reparative Hand Cream, som har en herlig kremkonsistens som absorberes raskt og ikke føles fet. Den er også formulert med ceramider og hyaluronsyre, som pleier og mykgjør tørr til svært tørr hud på hendene.

Krem til tørr hud på føttene

Akkurat som huden på hendene, er huden på føttene også utsatt – spesielt når huden gnir mot skoene dine. Belastning og støt kan tørke ut og herde huden på føttene. Tørrheten på spesielt hælene og tråputene kan til og med forårsake sprekker, som kan gi ubehag.

Med en pleiende fotkrem kan du hjelpe huden med å bli myk igjen. CeraVes SA Renewing Foot Cream er godt egnet for deg med tørr og ujevn hud. Formelen inneholder blant annet salisylsyre og ceramider, som eksfolierer og tilfører fuktighet samt styrker hudens beskyttende barriere.

Tørr hud på kroppen

Hvis du opplever tørr hud sporadisk på kroppen, kan du med fordel starte din pleiende rutine allerede i dusjen. Bruk en fuktighetsgivende kroppsrens for å vaske og rense huden for urenheter og annet smuss. Prøv vår Hydrating Cleanser som inneholder en unik kombinasjon av 3 essensielle ceramider, som hjelper med å styrke hudens barriere og opprettholde fuktbalansen i huden.Top of Form

Umiddelbart etter dusjen anbefaler vi at du påfører en krem for å beholde fuktigheten. For eksempel er CeraVes Moisturising Lotion formulert med hyaluronsyre, som hjelper huden med å bevare sitt naturlige fuktighetsnivå.

Veldig tørr hud på deler av kroppen

I perioder kan du oppleve å ha veldig tørr hud på deler av kroppen. Enten det er albuer, knær, ankler eller noe helt annet, kan du med en salve fukte og pleie den tørre huden. CeraVes Advanced Repair Ointment er en gelkrem som beskytter, beroliger og fukter tørr og ujevn hud.

Denne salven er intensivt fuktighetsgivende og kan påføres på kropp, ansikt og lepper etter behov.

Hudpleieprodukter til alle hudtyper

Uansett hvilken hudtype du har, finner du pleiende produkter hos CeraVe.

Gå på oppdagelse sortimentet vårt, og finn hudpleieprodukter som passer til deg og din hud.

Hvorfor blir huden tørr?

Uansett hvor på kroppen du opplever tørr hud, kan tørrheten være forårsaket av mange forskjellige faktorer.

Vi har samlet noen av de vanligste årsakene til at huden blir tørr samt råd til hvordan du kan pleie den.

Med riktig, regelmessig hudpleie, kan du få tørr hud under kontroll.
Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1

  • * https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/dry-skin/symptoms-causes/syc-20353885

    ** https://www.healthline.com/health/dry-hands

Message
Download Chrome