SPF

Hos CeraVe guider vi deg til pleie av tørr hud på kroppen. Med pleiende produkter og den riktige rutinen kan du møte din huds behov, støtte dens beskyttende barriere og holde den fuktet hele året rundt.

Vi har skapt en hudpleierutine som du kan ta inspirasjon fra og også samlet en rekke gode råd til deg som har tendens til tørr hud på kroppen.

Hvorfor får jeg tørr hud på kroppen?

Tørrhet på kroppen er en vanlig tilstand som oppstår når huden din mister for mye fukt, hvilket kan skyldes en rekke forskjellige årsaker. Typisk forekommer tørr hud når hudbarrieren er svekket og mangler ceramider, men det kan også oppstå som resultat av vær, bruk av medisin, aldring eller feil bruk av hudpleieprodukter.

Når hudens naturlige barriere er svekket, vil vann raskere få lov til å fordampe gjennom den, noe som kan gi anledning til tørr og reaktiv hud. Med hudpleie fra CeraVe har du mulighet til å styrke barrieren og få din tørre hud under kontroll.

Hvordan vet jeg om huden min er tørr?

Den beste måten å identifisere tørr hud er ved å sjekke og se etter. Vanlige tegn på tørr hud er blant annet en matt og ru overflate, som kan ha tendens til flass og rødhet. Huden kan også føles stram, irritert og kløende, og få rifter og sår*.

Tørr hud varierer fra person til person og kan forekomme på forskjellige områder av kroppen,  slik som i ansiktet, på albuene, på hendene og halsen. Selvom tørr hud ofte er forbundet med vinterens lave luftfuktighet, kan det også forekomme hele året.

Hva er forskjellen mellom tørr og dehydrert hud?

Tørr hud og dehydrert hud forveksles lett, men forskjellen er at tørr hud kan mangle tilstrekkeligt med oljer (sebum) for å holde huden fuktet, mens dehydrert hud er en midlertidig tilstand hvor huden mister mer vann enn den tar opp.

Dehydrert hud kan komme og gå avhengig av miljøpåvirkninger (slik som skiftende årstider), mens tørr hud kan betraktes som en hudtype.  

Uansett om du opplever tørr eller dehydrert hud, kan du med den rette hudpleierutinen og gode vaner støtte hudens beskyttende barriere.

Imagen-1-talones- agrietados- cmo-cuidarlos- y-tratarlos_1

Hudpleietips for deg med tørr hud

  • Hjelp til med å minimere uttørrende effekter ved å ta lunkne (ikke varme) bad eller dusjer og begrens tiden i dusjen til 5-10 minutter.
  • Såpe og renseprodukter med skarpe ingredienser kan redusere hudens fuktighetsnivåer. Bruk i stedet fuktighetsgivende produkter, som er milde, uten duft og ikke uttørrende.
  • Påfør fuktighetskrem rett etter du kommer ut av dusjen eller etter håndvask for å hjelpe til med å bevare fuktigheten i huden.
  • Velg fuktighetskremer somer formulert med ingredienser som hyaluronsyre og ceramider for å hjelpe med å opprettholde hudens naturlige barriere.
  • Velg behagelig tøy laget av myke materialer og bruk et allergivennlig vaskemiddel for å unngå potensiell hudirritasjon.

Kroppspleierutine for tørr hud

For å effektivt fukte tørr hud og forbedre fuktnivåene er det viktig å være konsekvent med hudpleierutinen din, både morgen og kveld.

Med en rutine som inkluderer produkter formulert med ceramider og andre pleiende ingredienser kan du berolige tørr hud.

Hos CeraVe finner du hudpleieprodukter som er milde, uten parfyme og utviklet i samarbeid med dermatologer.

Vi har skapt en hudpleierutine du kan bruke som inspirasjon til å pleie og kontrollere tørr hud.

1. Start med en fuktighetsgivende rens

Veien til sunn og hydrert hud kan med fordel starte allerede i dusjen. Selvom det kan være fristende å hoppe over dette trinnet, er det viktig å fjerne smuss, olje og andre urenheter fra kroppen, hvis huden din er tørr. Det er dessuten viktig å starte den resterende rutinen med rengjort hud.

Vi anbefaler derfor at første trinn i rutinen din består av et fuktighetsgivende renseprodukt til kroppen. Prøv for eksempel vår Foaming Oil Cleanser som har en mild skummende formel, og renser huden uten å forstyrre den beskyttende barrieren.

Bruk denne ikke-komodogene formelen i dusjen. Start med å fukte huden med lunkent vann og massér deretter produktet inn i huden med myke, sirkulære bevegelser.


2. Påfør en fuktighetsgivende krem

Når huden din er ren og tørr, bør du etter dusjen følge opp med en fuktighetskrem til kroppen. Med CeraVe Moisturising Lotion får du en unik formel som inneholder hyaluronsyre og tre essensielle ceramider, som fukter huden og hjelper med å beskytte dens naturlige barriere.

Det er avgjørende å påføre fuktighetskremen din umiddelbart etter dusjen eller en håndvask – ideelt sett innenfor få minutter. Det vil bidra til å bevare den eksisterende fukten i huden og er en essensiell del av hudpleierutinen.

Hvis du opplever betydelig tørr hud, anbefaler vi en rikere salve, som CeraVe Advanced Repair Ointment. Denne lette, men fuktighetsgivende salven kan påføres etter behov, for å beskytte og lindre veldig tørr hud. Bruk bredspektret solbeskyttelse om morgenen

Som en del av din hudpleierutine om morgenen anbefaler vi å bruke solbeskyttelse for å beskytte huden din mot de skadelige virkningene fra UVA- og UVB-stråler.

Daglig solbeskyttelse er en viktig del av enhver hudpleierutine, og det gjelder også for deg med tørr hud. Påfør derfor solbeskyttelse 15 minutter før du utsettes for solen, og genpåfør mindst hver anden time (eller efter behov, når du tilbringer længere tid udendørs).

Til ansiktet anbefaler vi vår Facial Moisturising Lotion AM SPF30 som er en lett, fuktighetsgivende ansiktskrem med SPF30. Denne solbeskyttelsen tilfører huden fukt og hjelper med å styrke den beskyttende barrieren.


Påfør ekstra fukt om kvelden

På utsatte områder kan du tilføre et ekstra lag fukt om kvelden. Det kan for eksempel være en fuktighetskrem til tørre hender, som CeraVe Reparative Hand Cream.

Denne pleiende håndkremen passer spesielt til tørre og flassende hender da den reduserer tørrhet og hjelper med å styrke hudens beskyttende barriere.

Formelen er uten parfyme, har en lett konsistens og er velegnet til deg med tørr til veldig tørr hud. Påfør kremen i rikelige mengder så ofte som nødvendig.


Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1


Hva er de typiske årsakene til tørr hud?

Tørr hud kan være forårsaket av mange forskjellige faktorer. Vi har samlet noen av de hyppigste årsakene til at tørr hud forekommer som du kan være oppmerksom på.

I kombinasjon med riktig og regelmessige hudpleie, har du gode sjanser for å få den tørre huden under kontroll.


  • * "Dermatologers Tips til Lindring av Tørr Hud." American Academy of Dermatology, 2021.

Message
Download Chrome