Viktigheten av ansiktsrens

Ansiktsrens er en viktig del av din daglige hudpleierutine, det er ikke nok å kun rense huden med vann. Les mer om hvorfor ansiktsrens er så viktig her.

Brukerundersøkelse i samarbeid med dermatologer

CeraVe er skapt på bakgrunn av ledende kunnskap innenfor hudpleie i samarbeid med profesjonelle dermatologer.

I et samarbeid mellom CeraVe og dermatologer har vi undersøkt forbrukernes renserutiner for å få en dypere forståelse for hvilke preferanser og vaner forbrukerne har. Undersøkelsen bygger på et spørreskjema som er besvart av mer enn 10 000 kvinner fra 23 land*.

Undersøkelsen viser flere trender innenfor ansiktsrens som, til tross for gode intensjoner, kan risikere å gjøre huden sårbar og sensitiv.

Her deler vi våre funn og en rekke råd til riktig ansiktsrens ut fra et dermatologisk synspunkt. 


69% renser ansiktet med varmt vann

Tallet er faktisk langt høyere for kvinner i de nordiske landene, hvor opptil 83% bruker varmt vann til å rense ansiktet. Det er ikke helt uten grunn at vannet du bruker når du renser ansiktet bør ha riktig temperatur. 

Dermatologer anbefaler at du bruker lunkent vann som ikke er for varmt. Hvis du bruker varmt vann, kan det føre til tørr og sensitiv hud og bryte ned hudens naturlige barriere. 


67% vurderer ikke om et renseprodukt har en balansert pH-verdi

En balansert hud trives med en pH-verdi på 5,5 og er derfor fra naturens side lett sur. Hudens sure pH-verdi skyldes en syrekappe på hudens overflate, som fungerer som en beskyttende barriere på huden.

Men det er de færreste som undersøker om deres ansiktsrens har den riktige pH-balansen. Undersøkelsen viser at 77% av kvinner fra de nordiske landene ikke vurderer om renseproduktet deres har riktig pH-verdi.

For å beskytte huden og unngå uttørking anbefales det å bruke et renseprodukt. Ansiktsrens fra CeraVe inneholder f.eks. ceramider, som kan bidra til å pleie huden og styrke hudens naturlige barriere.


42% bruker bare vann når de renser huden

Det er lurt å alltid bruke et renseprodukt som f.eks. en ansiktsrens når du renser huden. Vann har en nøytral pH-verdi på ca. 7 og er derfor mer basisk enn hudens pH. Dette kan påvirke hudens pH-verdi, noe som kan forstyrre hudens naturlige barriere og balanse.

Det er derfor ofte bedre å bruke en ansiktsrens med riktig pH-verdi, som f.eks. CeraVe Hydrating Cleanser, som inneholder hyaluronsyre, som bidrar til å opprettholde hudens fuktighetsnivå.


31% opplever stram og tørr hud i forbindelse med ansiktsrens

Du kjenner kanskje følelsen av at huden kan føles stram og tørr når du har renset ansiktet. For kvinner i Norden var antallet litt høyere enn de gjennomsnittlige 31%, da opptil 37% av de nordiske kvinnene opplevde stram eller tørr hud etter å brukt en ansiktsrens.

Hvis huden føles stram eller tørr, kan det være et tegn på at du bruker en ansiktsrens som er for hard mot huden, og som fjerner de naturlige oljene fra huden.

Huden inneholder en sart sammensetning av naturlige oljer, som bidrar til å opprettholde den naturlige hudbarrieren. Det er derfor lurt å bruke en ansiktsrens, som f.eks. CeraVe Foaming Cleanser, som renser huden uten å forstyrre den naturlige fuktbalansen.


30% tror ikke at ansiktsrens bidrar til å styrke hudens naturlige barriere

Den beste ansiktsrensen er den som bidrar til å styrke hudens naturlige barriere.
En god ansiktsrens skal ikke bare fjerne skitt og smuss. Den skal også tilføre pleiende ingredienser til huden, som bidrar til å opprettholde hudens beskyttende barriere. 

I de nordiske landene er antallet enda høyere enn de gjennomsnittlige 30%. Her mener 47% at ansiktsrens ikke kan bidra til å styrke hudbarrieren.

Et viktig dermatologisk råd er likevel å velge en ansiktsrens som passer til nettopp ditt behov og din hudtype.

Finn ditt CeraVe renseprodukt - huden din vil takke deg.* Kilde: Global Survey utarbeidet i april-mai 2021 av IPSOS blant 10.100 respondenter i 23 land