SPF
banner image

Oversikt I

dag finnes ansiktsrens i en rekke ulike formuleringer som generelt faller inn i én av to kategorier: vannbaserte renseprodukter og renseprodukter med olje. For å hjelpe deg med å finne riktig ansiktsrens for din hud, bryter vi ned noen av de viktigste faktaene om begge typer rens og forklarer hvordan du vet hvilken som er riktig for deg. I tillegg deler vi noen av våre favorittprodukter som du kan vurdere å inkludere i hudpleierutinen din.

Fakta om oljebaserte renseprodukter vs. vannbaserte renseprodukter

  • Vannbaserte renseprodukter: Disse renseproduktene inneholder vann som hovedingrediens. De er et effektivt alternativ for å fjerne vannløselige partikler (som svette) og er ofte formulert som gelrens og skummende rens.
  • Renseprodukter med olje: Disse renseproduktene inneholder først og fremst oljebaserte ingredienser. De fungerer godt til å fjerne oljeløselige urenheter (som overflødig talg, solkrem og vannfast makeup) og er ofte formulert som renseoljer og rensebalsam.
  • Renseprodukter med olje vs. vannbaserte renseprodukter Det å forstå hvilken type rens som er riktig for hudens behov, kan være nøkkelen til å opprettholde hudens fuktighetsnivåer og oppnå en sunn hud..

Hva er et vannbasert renseprodukt?

Som navnet antyder, er vannbaserte renseprodukter formulert med vann som hovedingrediens, som du også kan se på ingredienslisten. Du finner ofte vannbaserte renseprodukter formulert som geler eller skummende ansiktsrenser.

Vannbaserte renseprodukter fjerner effektivt svette, smuss og andre vannløselige partikler fra huden. Selv om de generelt ikke er like harde mot huden som tradisjonelle såper, har de en tendens til å gi en dypere rens sammenlignet med ansiktsrens med olje.

Hvem bør bruke et vannbasert renseprodukt? 

 Vannbaserte renseprodukter kan brukes av de fleste hudtyper (avhengig av formuleringen). De er også et godt valg for alle som ønsker at huden skal føles oppfrisket og dypt renset, spesielt i de varme, fuktige sommermånedene.

Hva er en rens med olje? 

Rens med olje er formulert med nærende oljer som hovedingrediens. Dette gir vanligvis ansiktsrens med olje en fyldigere tekstur og en mer intens fuktighetsgivende følelse. Renseprodukter med olje er ofte formulert som renseoljer og rensebalmer, og fjerner oljeløselige urenheter fra huden. Dette inkluderer overflødig talg, solkrem og makeup (inkludert vannfast makeup).

Hvem bør bruke en et oljebasert renseprodukt?

 Generelt kan oljebaserte renser brukes på alle hudtyper, forutsatt at du velger en formel som er mild mot huden og ikke-komedogen (som betyr at den ikke tetter til porene dine).

Er vannbaserte eller oljebaserte renseprodukter best? 

 Vannbaserte renser og oljebaserte renser kan begge være effektive alternativer, så lenge du velger en mild, ikke-uttørkende formel som er egnet for din hudtype. Selv om ingen av dem er bedre enn den andre, er vannbaserte renseprodukter det de fleste tenker på når de forestiller seg en tradisjonell ansiktsrens. Oljebaserte renseprodukter har dukket opp som et populært alternativ sammen med hudpleietrender med skjønnhetsprodukter fra Sør-Korea – som dobbelrens.

Dobbelrens gjennomføres ved at man rengjøre ansiktet to ganger – først med en vannløselig rens og deretter med en oljeløselig rens. Ideen bak dobbelrens er at du ved å bruke begge typer rens vil kunne rense huden i dybden og fjerne alle typer urenheter som tetter porene fra hudens overflate.

Bør du bruke et oljebasert eller vannbasert renseprodukt først?

Hvis dobbelrens er eller skal bli en del av kveldsrutinen din, er det viktig at du bruker renseproduktene i riktig rekkefølge. Start med å rengjøre ansiktet med en rens med olje, skyll og påfør deretter din vannbaserte rens. Klapp ansiktet tørt med et mykt håndkle og fortsett med resten av hudpleierutinen.

Slik velger du et vannbasert renseprodukt

CeraVes vannbaserte renseprodukter finnes i en rekke ulike typer tilpasset alle hudtyper og ulike preferanser. Les videre for en gjennomgang av hver type, slik at du kan finne riktig vannbasert ansiktsrens til din huds behov.

Gelrens 

Gelrens har vanligvis en tynn, gellignende konsistens som er særlig egnet for å fjerne lett makeup, og som etterlate huden frisk og fri for urenheter. Noen tradisjonelle gelrenseprodukter skummer ikke, mens andre kan omdannes til skumkonsistens når de påføres – som CeraVe SA Smoothing Cleanser. Denne salisylsyreholdige rensen rengjør og eksfolierer huden skånsomt uten at den forstyrrer den beskyttende barrieren. Vi anbefaler at du prøver denne ikke-uttørkende ansiktsrensen hvis du har tørr, grov og ujevn hud, med et mål om mykere, glattere hud.

Krem- og lotionrens 

Disse renseproduktene er et utmerket valg hvis du vil ha en fuktighetsgivende, beroligende rens som har en silkemyk tekstur og gir en behagelig følelse. De foretrekkes ofte av personer med tørr hud som trenger ekstra fuktighet.

Et godt alternativ for normal til tørr hud er CeraVe Hydrating Cleanser, en mild ansiktsrens med ceramider, hyaluronsyre og MVE-teknologi. Denne ansiktsrensen fjerner smuss, lett makeup og andre urenheter uten at den fjerner hudens naturlige fuktighet.

Skummende rens 

Skummende ansiktsrens er populær blant personer med normal til fet hud. Disse formuleringene fjerner effektivt smuss, overflødig olje og lettere makeup, og kan variere fra et mildt boblende skum til et fullstendig skum. De er også egnet for alle som ønsker rengjøring i dybden og en forfriskende følelse.

CeraVe Foaming Cleanser er et godt alternativ for normal til fet hud, og produkter renser huden skånsomt og fjerner overflødig olje uten at hudbarrieren forstyrres.

Rens med olje

Hvis du foretrekker en flytende oljerens, foreslår vi at du velger en lett, ikke-komedogen sammensetning. Se etter renseoljer med nærende, oljebaserte ingredienser (som squalane) som er formulert for effektiv fjerning av overflødig talg uten å etterlate huden stram eller tørr. CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser har en rik, flytende konsistens som emulgerer når den skummes opp med vann.

Message
Download Chrome