SPF
banner image

Oversikt

Hybride hudpleieprodukter er blitt svært populære i det siste, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Eksfolierende ansiktsrens er bare ett eksempel på et hybridprodukt som kan tilby flere fordeler for huden din. Som alle gode renseprodukter for ansiktet renser de huden for smuss, overflødig olje, svette og andre urenheter, men de bidrar også til skånsom fjerning av døde hudceller, slik at huden blir mykere og glattere. Disse renseproduktene finnes i mange varianter og kan generelt brukes av de fleste hudtyper som en del av en godt sammensatt hudpleierutine. I denne artikkelen forklarer vi noen av de viktigste fordelene med eksfolierende rens, og introduserer deg for noen CeraVe-produkter som er egnet for daglig bruk.

Fakta om eksfolierende renseprodukter

  • Eksfolierende renseprodukter til ansiktet er multifunksjonelle produkter som både renser huden og gir lett eksfoliering.
  • Disse renseproduktene fjerner smuss, overflødig olje, svette og annet smuss fra huden samtidig som de fjerner oppbyggingen av døde hudceller.
  • De fleste hudtyper kan inkludere en eksfolierende ansiktsrens i hudpleierutinen, men det er viktig at man velger en mild formel som er uparfymert, utviklet i samarbeid med dermatologer og utviklet for å bidra til å opprettholde hudens beskyttende barriere.
  • Eksfolierende renseprodukter kan inneholde fysiske eksfolierende stoffer (som ansiktsskrubb med harde perler) eller kjemiske eksfolierende stoffer som beta-hydroksysyrer (BHA) og alfa-hydroksysyrer (AHA).

Hva er en eksfolierende ansiktsrens? 

En eksfolierende ansiktsrens er en type ansiktsrens som inneholder én eller flere eksfolierende ingredienser i formelen. Disse hudpleieproduktene anses først og fremst som ansiktsrenser, det betyr at hovedformålet er å bryte ned og fjerne smuss, svette, makeup og andre urenheter. Men de gir også den ekstra fordelen med mild eksfoliering. Du finner eksfolierende renseprodukter i mange forskjellige varianter, inkludert skummende renseprodukter med salisylsyre og ansiktsskrubb med jojobaperler.

Hva gjør en eksfolierende ansiktsrens for huden din? 

 Disse renseproduktene er dobbeltvirkende, de fjerner urenheter fra hudens overflate og polerer bort døde hudceller. Noen gir også dypere rengjøring og mer målrettede fordeler, som at de jevner ut grov hudstruktur og forfiner hudens overflate.

Eksfolieringsmekanismen til disse renseproduktene avhenger av om de inneholder kjemiske eller fysiske eksfolierende stoffer. Fysiske eksfolierende produkter bruker fysiske materialer til å fjerne døde hudceller. Noen fysiske eksfolieringsmidler kan ripe opp huden eller forårsake irritasjon, så de er kanskje ikke egnet til alle hudtyper. På den annen side virker kjemiske eksfolieringsmidler (som BHA og AHA) for å løse opp død hud og kan generelt brukes av de fleste hudtyper (avhengig av formuleringen).

Hvem bør bruke en eksfolierende ansiktsrens? 

De fleste kan bruke en eksfolierende ansiktsrens, så lenge den valgte rensen er mild mot huden og egnet for hudtypen deres. Når det er sagt, er det noen personer som har ekstra stor nytte av eksfoliering i renserutinen. Eksfoliering kan bidra til å holde porene rene, og er dermed særlig nyttig for personer med fet hud med tendens til akne, som har en tendens til å få tilstoppede porer.

Du kan også vurdere en eksfolierende ansiktsrens hvis du er ny på eksfoliering. Siden du sannsynligvis allerede vasker ansiktet hver dag, kan en eksfolierende rens være en enkel og praktisk måte å introdusere eksfoliering i rutinen din.

Fordelene med å bruke en eksfolierende ansiktsrens

 Eksfolierende ansiktsrens gir flere fordeler som kan hjelpe deg med å nå dine hudmål. Les videre for å utforske noen av fordelene med å inkludere en mild eksfolierende rens i rutinen din.

Forenkle hudpleierutinen din

Som tidligere nevnt gir disse dobbeltvirkende renseproduktene huden din to viktige fordeler: rens og eksfoliering. Dette gjør dem til et godt alternativ hvis du ønsker å spare tid og foretrekker en enklere tilnærming til hudpleierutinen din.

Fjern smuss, overflødig olje og svette fra hudens overflate

En god ansiktsvask er et av de mest grunnleggende trinnene i hudpleierutinen din. Dette viktige trinnet bidrar til å fjerne overflødig talg, bakterier, svette og annet smuss som kan samle seg på huden. Hvis du ikke renser huden grundig for disse urenhetene, kan de etter hvert tette til porene og føre til livløs hud.

Hjelp til å forebygge tilstoppede porer

Hvis du sliter med tilstoppede porer, kan du prøve en eksfolierende ansiktsrens med salisylsyre. Tilstoppede porer oppstår når døde hudceller, smuss eller olje setter seg fast i porene (små åpninger i huden som slipper ut svette og olje). Forskning viser at bruk av kjemiske eksfolieringsmidler – som salisylsyre – kan bidra til å rense porene.1

Hjelp til å fjerne oppbyggingen av døde hudceller

Huden din fornyer seg hele tiden gjennom en prosess som kalles hudcelleomsetning. Det er imidlertid mange faktorer som kan påvirke hudens omsetningshastighet, som feil hudpleierutiner eller det at man bor i et tørt klima. Forskning viser også at celleomsetningshastigheten reduseres når du blir eldre. Dette kan føre til at døde hudceller bygger seg opp på hudens overflate, slik at huden fremstår grov, livløs, tørr eller flasser. Produkter som eksfolierende renseprodukter sliper skånsomt bort de døde hudcellene, slik at friskere hud kommer frem.

Utgangspunkt for en mykere, mer forfinet hud

Regelmessig eksfoliering kan være spesielt nyttig for personer med grov, ujevn hudstruktur. Når du vasker ansiktet med en eksfolierende rens, kan det bidra til å polere og forfine hudens overflate ved å fjerne døde hudceller. Med konsekvent bruk kan du merke at huden føles mykere ved berøring og har en jevnere struktur.

Forbedre utseendet på fine linjer og rynker 

Eksfolierende ansiktsrens kan også være nyttig når du vil håndtere vanlige hudproblemer som fine linjer og rynker. Når tørre, døde hudceller bygges opp på huden din, kan fine linjer og rynker bli mer synlige. Hvis du fjerner døde hudceller med et eksfolierende produkt, kan huden din få et mer ungdommelig utseende med mindre synlige fine linjer og rynker.

Hva er den beste CeraVe-rensen for eksfoliering av grov hud? 

 CeraVes milde eksfolierende renseprodukter er utviklet i samarbeid med hudleger, er skånsomme mot huden din, uten parfyme og formulert med gunstige ingredienser (som hyaluronsyre og niacinamid). Som alle CeraVe-produkter inneholder de tre essensielle ceramider og er utviklet for å bidra til å opprettholde hudens naturlige beskyttende barriere.

CeraVe SA Smoothing Cleanser

CeraVe SA Smoothing Cleanser er en salisylsyreholdig rens som gir en mild, ikke-irriterende kjemisk eksfoliering. Den bidrar til å gjøre huden mykere og glattere, og renser huden forsiktig for å fjerne smuss, overflødig olje og andre urenheter. Formelen inneholder ikke parfyme, tørker ikke ut huden, er ikke-komedogen og egnet for bruk i ansiktet og på kroppen. Den inneholder hyaluronsyre og niacinamid og er et godt valg for personer med tørr eller normal hud.

CeraVe Blemish Control Cleanser 

For fet hud og hud med tendens til akne, velg CeraVe Blemish Control Cleanser. Denne daglige rensen inneholder salisylsyre, tre essensielle ceramider og hyaluronsyre, og gir en kjemisk eksfoliering som bidrar til å rengjøre porene. Konsekvent bruk av denne rensen kan bidra til å redusere hudormer og forbedre utseendet på store porer. Den etterlater huden myk, glatt, fuktet og mindre skinnende.

Slik inkluderer du en eksfolierende ansiktsrens i hudpleierutinen

Her er noen tips du bør vurdere når du legger til en mild eksfolierende ansiktsrens i din daglige rutine.

Velg et produkt som passer til din hudtype

Som nevnt ovenfor er det viktig at du kontrollerer produktetiketten for å sikre at den valgte rensen er formulert for din hudtype, uansett om den er fet, tørr, normal, kombinert eller sensitiv.

Se etter milde formler som støtter hudbarrieren 

CeraVe anbefaler at du velger eksfolierende renseprodukter som er formulert med ceramider, som er en nøkkelkomponent i hudens beskyttende barriere. Lær mer om CeraVes tre essensielle ceramider ved å besøke vår side om ceramider.

Bruk din eksfolierende ansiktsrens riktig

Eksfolierende renseprodukter finnes i mange formuleringer, så det er viktig at du leser produktetiketten nøye for å sikre at du bruker det valgte produktet på riktig måte. Kontroller alltid om rensen er beregnet for daglig bruk og om den er beregnet for bruk på ansikt, kropp eller begge områder.

Start sakte hvis du har sensitiv hud 

Disse renseproduktene har mange fordeler, men de er kanskje ikke for alle. Det er viktig at du starter langsomt hvis du er ny på eksfoliering. Rådfør deg med en hudlege for eventuelle spørsmål eller bekymringer om å inkludere eksfoliering i hudpleierutinen din.

Følg opp med en fuktighetskrem og solkrem 

Ingen god hudpleierutine er komplett uten en ansiktskrem og en solkrem (til dagtid). Vi anbefaler CeraVes Facial Moisturising Lotion SPF30 eller SPF50 for morgenrutinen og Facial Moisturising Lotion

Message
Download Chrome