SPF
banner image

Oversikt

Rengjøring av ansiktet er et viktig trinn i hudpleierutinen din hvis du vil ha en sunn hud som føles balansert, fuktet og behagelig. Når det er sagt, kan hvor ofte du vasker ansiktet ha stor innvirkning på hvordan huden din ser ut og føles. Tommelfingerregelen har alltid vært å vaske ansiktet to ganger om dagen, morgen og kveld. I den senere tid har det imidlertid vært en debatt om nødvendigheten av rengjøring om morgenen, spesielt hvis du har tørr og sensitiv hud. Noen tror at det kan hjelpe huden med å beholde sine naturlige oljer hvis man hopper over rengjøring om morgenen. For å gjøre ting klarere skal vi forklare hvor ofte du bør vaske ansiktet og gi deg tips om hvordan du setter sammen den beste renserutinen for akkurat din huds behov.

Fordelene med en skånsom rens om morgenen

  • Hvis du vasker ansiktet om morgenen bidrar det til å fjerne svette, smuss, overflødig olje og bakterier som kan bygge seg opp på hudoverflaten om natten.
  • Bruk av et renseprodukt beregnet for din hudtype en morgenrens kan bidra til å forhindre tilstoppede porer, som kan føre til akneutbrudd og andre hudproblemer.
  • Rens bidrar til å vaske bort overflødige hudpleieingredienser fra kveldsrutinen, for eksempel retinol eller glykolsyre.
  • Det å starte morgenrutinen med ren og frisk hud bidrar til å legge grunnlaget for de påfølgende produktene.

Er det uheldig å vaske ansiktet om morgenen?

Det er ikke uheldig for huden at du vasker ansiktet om morgenen. Det er faktisk en viktig del av en komplett hudpleierutine. American Academy of Dermatology anbefaler at du vasker ansiktet om morgenen, før du legger deg og etter at du har svettet – uansett hudtype1. Ifølge ekspertene fyller morgenrensen av ansiktet et viktig formål: den vasker bort bakterier, svette og smuss som kan samle seg på ansiktet om natten. Når du vasker ansiktet om morgenen bidrar du også til at hudpleierutinen starter på riktig sted, som muliggjør optimal absorpsjon av produktene. Det bidrar til å forberede huden på viktige hudpleieprodukter om morgenen (som solkremen din) og fjerner eventuelle produktrester fra kvelden før.

Hvis du bruker "slugging" i kveldsrutinen din, er grundig rengjøring om morgenen et must. Okklusive salver som brukes ved "slugging" danner en fysisk barriere på hudoverflaten som holder på fuktigheten (i likhet med dine hudpleieprodukter for kvelden). Hvis du ikke rengjør huden godt av om morgenen, kan det forstyrre absorpsjonen av hudpleieproduktene dine i løpet av dagen og dessuten gi huden et glinsende utseende.2

Kan jeg vaske ansiktet med bare vann om morgenen?

Selv om det kan føles forfriskende å skylle ansiktet med litt kaldt vann om morgenen, er det vanligvis ikke tilstrekkelig til en effektiv rengjøring av hudens overflate. Mange hudpleieprodukter som brukes om kvelden (f.eks. retinolserum og anti-age nattkremer) inneholder ingredienser som ikke er vannløselige, som betyr at de dermed ikke løses opp i vann. Med en mild rens kan man unngå at oljer og andre urenheter bygger seg opp på hudens overflate, tetter til porene og fører til ubalanse i huden som f.eks. kviser, blank og livløs hud.

Kan jeg hoppe over rens og bruke toner i stedet?

Ansiktsrens og toner er to forskjellige typer hudpleieprodukter med unike bruksområder og fordeler. Renseprodukter brukes som det første trinnet i hudpleierutinen for å fjerne overflødig olje, smuss og andre urenheter fra hudens overflate. Ansiktstoner kan brukes etter ansiktsrens for å gjenopprette hudens pH-balanse, friske opp huden og fjerne gjenværende smuss eller olje. Selv om tonere har rensende egenskaper, er de ikke det samme som ansiktsrens.

Er det viktigere å rengjøre huden om morgenen eller om kvelden?

Rens er et viktig trinn i alle hudpleierutiner, både morgen og kveld. Når det er sagt, kan ekspertene ha ulike meninger om viktigheten av det ene fremfor det andre. Det å vaske ansiktet om morgenen er viktig fordi det fjerner svette, overflødig olje og bakterier fra natten, mens kveldsrensen fjerner smuss, olje, makeup, miljøforurensning og andre urenheter som bygger seg opp i løpet av dagen.

Huden din gjennomgår også en viktig regenererende prosess mens du sover, og det å gå til sengs med ren hud kan bidra til å støtte denne prosessen. Det å fjerne makeup før du går til sengs (som mange ansiktsrenseprodukter kan hjelpe med) er også viktig for å forhindre tilstoppede porer.

Hvilken ansiktsrens er best for min morgenrutine?

Når det kommer til valg av ansiktsrens, finnes det ingen universalløsning. Hva som er den perfekte renserutinen for huden din avhenger av en rekke faktorer, f.eks. hudtype, livsstil, alder, klimaet der du bor og dine personlige preferanser. CeraVe anbefaler at du velger skånsomme formuleringer som passer til din hudtype og som er utviklet for å opprettholde hudens beskyttende barriere. Den perfekte rensen skal rense hudens overflate i dybden uten at huden etterlates med en stram, tørr eller irritert følelse. Vi anbefaler at du ser etter uparfymerte formuleringer som er utviklet i samarbeid med dermatologer, allergitestet og som inneholder nye ingredienser som ceramider, hyaluronsyre og niacinamid.

Her er noen ting du bør tenke på når du skal velge den beste ansiktsrensen for din hudtype:

  • Tørr hud: Denne hudtypen mangler nødvendig fuktighet, så du bør se etter morgenrens som er fuktighetsgivende, skånsom mot huden og ikke har en uttørkende effekt. Favoritter for tørr hud er ofte milde produkter.
  • Sensitiv hud: Forskning viser at sensitiv, svært reaktiv hud kan ha størst nytte av skånsomme, uparfymerte renseprodukter.3
  • Normal hud: Personer med normal hud kan vanligvis velge og vrake blant de fleste renseprodukter, siden huden deres verken er for fet eller for tørr.
  • Kombinert hud: Denne hudtypen føles ofte fet på enkelte områder (f.eks. i T-sonen) og tørr på andre, så det er viktig å velge renseprodukter som bidrar til å fjerne overflødig talg (olje) uten å fjerne fuktighet fra huden.
  • Fet hud: Skummende ansiktsrens kan bidra til å fjerne overflødig olje og minimere uønsket blank hud. Dobbelrens kan også være spesielt bra for personer med fet hud.

Tre CeraVe renseprodukter til ansiktet du bør prøve for en skånsom morgenrens

CeraVe Hydrating Facial Cleanser

CeraVe Hydrating Facial Cleanser er en utmerket ikke-skummende morgenrens for normal til tørr hud. Denne ansiktsrensen inneholder tre essensielle ceramider og hyaluronsyre og er utviklet for å rense, fukte og friske opp huden, samtidig som den opprettholder hudens beskyttende barriere.

CeraVe Hydrating Cream-to-Foam Cleanser

Bruk CeraVe Hydrating Cream-to-Foam Cleanser til å fjerne smuss og makeup uten at huden mister sin naturlige fuktighet. Denne pH-balanserte formelen med ceramider, aminosyrer og hyaluronsyre starter som en kremet konsistens og forvandles til et mykt skum. Rensen er perfekt for normal til tørr hud, men kan også brukes av personer med sensitiv hud.

CeraVe Foaming Facial Cleanser

Du bør vurdere å inkludere CeraVe Foaming Facial Cleanser i renserutinen din om morgenen hvis du har hud med tendens til å bli fettete. Ansiktsrensen inneholder ceramider, hyaluronsyre og niacinamid og er utviklet for å rense huden i dybden og fjerne overflødig olje uten å forstyrre hudbarrieren.

Message
Download Chrome