OG HUDEN DIN

> INGREDIENSER

Den store ceramidskolen

Ceramider er viktige for huden vår siden de er en del av det ytterste hudlaget – den beskyttende hudbarrieren. Men hva er egentlig ceramider og hvorfor er de viktige for huden din? Les videre for å få vite alt om ceramider.

Ceramider er lipider (fettsyrer) som forekommer naturlig i huden og som er en viktig del av hudens beskyttende barriere. Dersom hudens ceramidnivå synker, så svekkes hudbarrieren – og huden kan bli tørr. Ceramider finnes i alle våre hudpleieprodukter for å bidra til å styrke hudbarrieren.

Fakta om ceramider

  • Ceramider er lipider
  • Ceramider forekommer naturlig i huden
  • Ceramider er en viktig byggesten i hudens beskyttende barriere
  • Ceramidene i CeraVe styrker hudbarrieren og tilfører langvarig fuktighetspleie

Hvordan fungerer ceramider?

Ceramider er en del av hudens lipidstruktur mellom cellene i hudbarrieren, som utgjør en beskyttende hinne mot ytre påvirkning mot kroppen og samtidig bidrar til å opprettholde den naturlige fuktigheten som finnes i huden. Ved en rekke hudproblemer produserer huden færre ceramider. Det fører til en svekket hudbarriere og en hinne som ikke fungerer som den skal. Det kan igjen gi en hud som føles ru og irritert fordi den er tørr.

Ceramider og hyaluronsyre

Når vi tilfører essensielle ceramider med et kosmetisk produkt som CeraVe, så kan vi kompensere for at huden mangler egne ceramider og dermed styrke hudbarrieren. Dette gir bedre beskyttelse mot tørr hud som skyldes ytre påvirkninger. I tillegg betyr en sterk hudbarriere at huden kan opprettholde den naturlige fuktigheten som finnes i huden. En velfungerende barriere betyr altså mindre tørr hud.

CeraVe Ceamides

Hyaluronsyre er også en viktig ingrediens i CeraVes fuktighetpleiende produkter, og er en av hudens beste fuktighetsbevarere. Visste du at hyaluronsyre binder opptil 1000 ganger sin egen vekt med vann. Ved å tilsette hyaluronsyre i en krem kan man bidra til å øke hudens væskeinnhold.

Studier viser at CeraVe Moisturising Cream bidrar til å redusere tørr hud allerede etter første påføring og tilfører huden fuktighet i opptil 24 timer.